Εταιρία

Η ιστορία

1969 – Αργιθέα, Άγραφα

Άγραφα, αχαρτογράφητη περιοχή, βαθιά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο μέσα στα βουνά.

Προερχόμενος από οικογένεια κτηνοτρόφων, από το χωριό Πετροχώρι Αγράφων σε υψόμετρο 1.060μ, όπου κύρια ασχολία των κατοίκων ήταν η κτηνοτροφία και βασικό μέρος της διατροφής τους το τυρί που έφτιαχναν για τις οικογένειες τους, ο Λάμπρος Κίσσας ιδρύει στο χωριό Στεφανιάδα στο κέντρο των Αγράφων, το πετρόχτιστο, χειροποίητο τυροκομείο.

Το τυροκομείο λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπου η παραγωγή βασίζεται αποκλειστικά στη χειρωνακτική εργασία και η μεταποίηση του γάλακτος γίνεται σε καζάνια θερμαινόμενα από φωτιά ξύλων.
Εκεί παράγεται η βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ Κίσσας.

1984 – Μουζάκι

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση της βαρελίσιας Φέτας Αργιθέας Αγράφων Κίσσας, οδήγησε στο πρώτο βήμα της μεταφορά του τυροκομείου στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Η κωμόπολη του Μουζακίου είναι σημαντικό εμπορικό, διοικητικό κέντρο της ευρύτερης ορεινής κυρίως περιοχής, πέρασμα για τα χωριά της Αργιθέας.

Έχει στρατηγική θέση τόσο όσον αφορά τη συλλογή γάλακτος (ορεινές και πεδινές περιοχές), αλλά και την πρόσβαση στα εμπορικά σημεία, καταστήματα και αγορές που υπάρχουν στο Μουζάκι και σε γειτονικές πόλεις της Θεσσαλίας.

2005 – Σήμερα

Το 2005 ολοκληρώνεται η επιχείρηση στη σημερινή της μορφή στο Μουζάκι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την τεχνολογική εξέλιξη της εταιρείας, ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει κεντρικό ρόλο στην παραγωγική διαδικασία.

Το δίκτυο διανομής καλύπτει περισσότερα από 200 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, κυρίως στη Θεσσαλία.

Εξαγωγές γίνονται κυρίως σε χώρες της Ε.Ε.

Αυτό που μας ξεχωρίζει!

Το γάλα

Οι πρώτες ύλες (πρόβειο, γίδινο γάλα) προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή των Αγράφων και του Μουζακίου, κυρίως από μικρά νομαδικά κοπάδια αλλά και μικρές τοπικές φάρμες.

Η βοσκή σε φυσικούς, ορεινούς και ημιορεινούς βοσκοτόπους και λειμώνες πλούσιους σε χλωρίδα, προσδίδει αρώματα στο γάλα και το καθιστά πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες, συμβάλλοντας σημαντικά στην ποιότητα των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του τελικού προϊόντος.

50+ χρόνια εμπειρίας

Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, η οικογένεια Κίσσα παράγει με αγάπη και εξειδίκευση τη γνωστή βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ Κίσσας.

Το βαρελίσιο τυρί ωριμάζει παραδοσιακά σε ξύλινα βαρέλια, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη οξυγόνωση κατά τη διαδικασία ωρίμανσης κι αποκτώντας το χαρακτηριστικό άρωμα και την ελαφρώς πικάντικη επίγευση.

Πριν από τη σφράγιση, η άλμη τοποθετείται μέσα στα βαρέλια για να διατηρήσει το τυρί και να δώσει τη χαρακτηριστική αλμύρα.

Ευχάριστα όξινο, πλούσιο σε άρωμα, με ποικιλία γεύσεων και συμπαγή υφή, το βαρελίσιο τυρί συνεχίζει να αναπτύσσει γεύσεις με την πάροδο του χρόνου.

Βραβεύσεις

GOLD

GOLD

SILVER

BRONZE