Άνθος Τυρογάλακτος Κίσσας (Ανθότυρο), η light επιλογή για μαγειρική και ζαχαροπλαστική! (8 υπέροχες συνταγές για να δοκιμάσετε)

Είναι τυρί μαλακό, υγρό με ήπια και ουδέτερη γεύση.

Χαρακτηριστικά:

Συντήρηση:
Το φρέσκο ανθότυρο μετά το άνοιγμα συνιστάται να καταναλώνεται άμεσα γιατί έχει μικρή διάρκεια ζωής . Μπορεί όμως να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Για να το καταναλώσετε θα πρέπει να το αφήσετε να ξεπαγώσει σιγά σιγά μέσα στο ψυγείο.

Στη μαγειρική: Σκέτο ως συνοδευτικό στο τραπέζι, σε πίτες, γεμίσεις, σαλάτες κ.α.

Στη ζαχαροπλαστική: Από cheesecake και τάρτες έως και σκέτο με μέλι και καρύδια.

Tip: Επειδή το ανθότυρο είναι αρκετά συμπαγές, καλό είναι, πριν το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές να το λιώσετε με πιρούνι ώστε να διαλυθεί πρώτα, να γίνει πιο κρεμώδες και έτσι να ενοποιηθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά. Χρησιμοποιήστε το επίσης όπως τα τυριά κρέμα, χτυπήστε το σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολυάριθμες αλμυρές και γλυκές συνταγές με ανθότυρο για να δοκιμάσετε !