Το μυστικό για τέλειους κουραμπιέδες !

Το μυστικό είναι στο βούτυρο! Παραδοσιακά, οι κουραμπιέδες φτιάχνονται με αιγοπρόβειο βούτυρο, που τους δίνει πιο πλούσια γεύση και τραγανή υφή.

 

  • Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές.
  • Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρη απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το ανακάτεμα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!