H ΑΦΟΙ Δ. ΚΙΣΣΑ & ΣΙΑ ΟΕ σε έκθεση τυριών στο Bra της Ιταλίας και στην Διεθνή συνάντηση τυροκόμων από το mouzakinews.gr

H ΑΦΟΙ Δ. ΚΙΣΣΑ & ΣΙΑ ΟΕ σε έκθεση τυριών στο Bra της Ιταλίας και στην Διεθνή συνάντηση τυροκόμων Guilde Internationale des Fromages

Η ΑΦΟΙ Δ. ΚΙΣΣΑ & ΣΙΑ ΟΕ συνεχίζοντας το ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου και παρουσιάζοντας την δική μας Ελληνική γεύση, της Φέτας Π.Ο.Π Αργιθέας Αγράφων ΚΙΣΣΑΣ βρέθηκε στο Bra της Ιταλίας στο Slowfood festival cheese ενώ ταυτόχρονα παρευρέθηκε στο δείπνο του Guilde Internationale des Fromages που έγινε στο Cherasco, μια αναγεννησιακή πόλη λίγα λεπτά μακριά από το Bra.

Στο Slowfood festival cheese συμμετείχαν 350 παραγωγοί αποκλειστικά τυροκομικών προϊόντων απ’ όλο τον κόσμο.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης η Βαρελίσια Φέτα Αργιθέας Αγράφων ΚΙΣΣΑΣ έλαβε τιμητική διάκριση.

Στο δείπνο του Guilde International des Fromages, στο οποίο ο Δημήτριος Κίσσας του Λάμπρου είναι ο πρώτος Έλληνας τυροκόμος που έγινε δεκτός ως παραγωγός της Βαρελίσιας Φέτας Π.Ο.Π Αργιθέας Αγράφων. Δόθηκε η δυνατότητα στους προσκεκλημένους να ανταλλάξουν γνώσεις και γνώμες για τον τομέα της τυροκομίας και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση του Guilde στην Αγγλία αυτή τη φορά.

Το Guilde Internationale des Fromages είναι ένας Διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 1969 και απαριθμεί 6000 μέλη παγκοσμίως, προωθεί τυριά σε όλο τον κόσμο, εργάζεται προς την κατεύθυνση της διατήρησης της τεχνογνωσίας έχοντας ως βασικό άξονα το σεβασμό στην παράδοση.

Κράτη μέλη που συμμετέχουν είναι όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς Ρωσία, Νότια Αμερική, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδάς κ.ά.

Η αποδοχή – συμμετοχή του Δημήτρη Κίσσα στο Guild Internationale des Fromages σηματοδοτεί και την αρχή της Ελληνικής εκπροσώπησης καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας τυροκόμος που έγινε μέλος.

image-5b5189a0ef037b143524dd2bcd9f4e04d8c137491a5ed8328dba7cf3ba1d44c4-V

Πηγή: http://mouzakinews.gr/